HaverVagy Kalandnyaralás

HaverVagy Kalandnyaralás

Vissza; ?> vissza

HaverVagy Kalandnyaralás
Közlekedés: autóbusz
Ellátás: Teljes ellátás
Szállás: bungallók
39.500 + 130 €/fő
 

1.nap

 

Budapest -Eszék - Drina Tara Rafting Center

 

Indulás 5:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről Bosznia déli részére.

 

Érkezés a  késő délutáni órákban a Drina folyó partján található szálláshelyünkre.

 

Szállásunk egy érintetlen sziget, mely két nemzeti park határán helyezkedik el. Itt 3 éjszakát fogunk eltölteni.  A szállás elfoglalása után szabadprogram keretében ismerkedünk a környezettel, majd  vacsorával, és bulival zárjuk a napot. Igyekszünk megismerkedni a hely kultúrájával és népével, a teljes ellátás során megkóstoljuk ételeiket, italaikat és igyekszünk barátságot kötni a helyi emberekkel. Ételeik tradicionális, házi stílusban készülnek, teljesen természetes alapanyagokból. Szállásunk egész területén és a régióban (Tara-kanyon, Durmitor, Maglic, Zelengora) a gasztronómia évszázadok óta az egészséges, ökológiai élelmiszereken alapszik. Vendéglátóink által kínált ételeket és italokat a kanyonban vagy a közelben állítják elő, ahogy az őseik tették. Ízelítőképpen a reggelik, ebédek és vacsorák kínálatához hozzá tartozik a híres régi, krém és füstölt sajt, melyet fahordókban érlelnek, a szárított, füstölt húsok, szalonna, sonka, kolbász tengeri sós pácban kihagyhatatlan, házi kenyér kíséretében. A vidéken élnek a legfinomabb húsú bárányok és borjúk, amiből főételeket és leveseket készítenek. A grillezett hús ezen a területen is nagyon népszerű, a vadászat a hagyomány lényeges eleme. Van egy meglepetésünk a gomba szerelmeseinek, mivel a rafting központunk gombában is gazdag.

 

A régi mondás szerint "Az vagy, amit megiszol", ezért csak házi készítésű, természetes pálinkát, borokat és üdítőitalokat fogunk inni, a régió eredeti termékeit.

 

2. nap 

 

Rafting – Tara kanyon – Tara-Drina folyó

 

Reggeli 10 óráig  egy csodás helyen, vendéglátóink helyi specialitásokkal készülnek Nekünk. Ezen a napon raftingolni megyünk. Reggeli után mindenki kiválaszthatja a neki legmegfelelőbb rafting felszerelést (mellény, sisak, neoprén ruha, neoprén cipő), majd Jeep-ekkel utazunk a kiindulási ponthoz, Brstnovicához. Mielőtt megkezdődne a rafting, mindenkivel ismertetni fogjuk az evezés technikáját, hogy különböző helyzetekben mit kell tenni, majd kezdődhet a kaland a Tara és Drina folyón. A 8-10 fős csapatokat egy ún. skipper vezeti, aki irányítja a csónakot. Az első néhány órában áthaladunk egy kanyonon és a Tara folyó legvonzóbb részén. Útközben megállunk vízeséseknél, forrásoknál, ahol mindenkinek lesz alkalma úszni, valamint csodálatos képeket készíteni. Lélegzetelállító természeti tájon át és számtalan kaland után megérkezünk a raftingközpontba, ahol már várni fog minket egy kiadós késői ebéd. Étkezés előtt lehetőség lesz meleg vizes zuhanyozásra Késő délután szabadidő következik, aki elfáradt a kalandos evezés után, pihenhet vagy tehet egy könnyed sétát a természetben, fürödhet a folyóban. Este vacsorával és bulival zárunk, grillezett barna pisztrángot és más ehhez hasonló finomságokat fogyaszthatunk.

 

3.nap

 

Jeep szafari – Európa utolsó őserdeje

 

A bőséges, reggeli elfogyasztása után megkezdjük a kalandutazásunkat.

 

A nap folyamán egy Jeep Safari túrán fogunk részt venni, de közel sem lesz szokványos utazás. Egy kb. egy órás utazás vár ránk, míg elérjük a  Sutjeska Nemzeti Parkot, amit ezen a  napon fogunk meglátogatni, de busz helyett jeepekkel tesszük meg az utat. A régió legnagyobb hegyvonulatán megyünk keresztül, ahol megcsodálhatjuk a kanyonok szépségét és az érintetlen természet látványát. A Sutjeska Nemzeti Park Bosznia legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, melynek 17 500 hektáros területén fekszik többek között a Perucica őserdő, és Bosznia legmagasabb pontja, a Maglic és számos nagy hegység, a Zelengora, a Volujac, és Bioc.  A  parkot a sebes Sutjeska folyó szeli át, hatalmas kanyonokat kialakítva. A parkot völgyek, sűrű erdőkomplexumok, hegyi legelők és magas hegyi erdők tagolják

 

Ezt követően egy bőséges ebéd vár ránk a természetben, majd sétálunk, és megnézünk egy kilátót.

 

Este elfogyasztjuk a vacsoránkat és zene, tűz, italok kíséretében élvezzük az este, éjszaka hátralevő részét. :) Buli a folyóparton.

 

4. nap

 

Szarajevó - Budapest

 

Reggelinket, 10 óráig elfogyasztjuk és utána búcsút véve a Drina folyótól és a felejthetetlen tájtól, bepakolunk a buszba és hazaindulunk. Útközben megállunk egy kisebb városnézésre Szarajevóban, majd tovább utazunk Budapestre.

Érkezés Budapestre esti órákban.

 

 

 

A részvételi díj kettő részletben is fizethető.
Első részlet: a teljes fizetendő összeg 40 %-a, a visszaigazolást követő 3 munkanapon belül.
Második részlet: 2018. július 17-ig fizetendő.

(A számlaszámot a regisztráltaknak e-mailen küldjük.)

 

Az ár tartalmazza

 • utazás légkondicionált autóbusszal a program szerint
 • magyar idegenvezető
 • szállás bungallókban

Az alábbi szolgáltatások az alapár nem tartalmazza. Ezek költsége 130 EUR / fő, amely egyösszegben a helyszínen fizetendő:

 • teljes ellátás (8 tradicionális étkezés)
 • rafting
 • rafting felszerelés
 • szakképzett túravezető (miden rafthajóban)
 • extrém sport adó
 • jeep safari
 • 4x4 jeep bérlése
 • túravezető
 • belépő a nemzetiparkba
 • két este élőzene (péntek, szombat)
 • parkolási díj és idegenforgalmi adó

 

 

A biztosítást a programot szervező Teleki Sámuel Utazási Irodán keresztül is meg lehet kötni.

Storno biztosítás: Utasbiztosítással együtt a részvételi díj 3 %-a, utasbiztosítás nélkül a részvételi díj 3 %-a (20% önerővel). 

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A minimum létszám: 35 fő.

A helyszínen nincs lehetőség boltba, illetve étterembe menni. A teljes ellátást minden résztevevőnek autómatikusan foglaljuk.